Castellfort ya tiene un museo que da a conocer su historia, monumentos o lugares de interés en la localidad. Éste se ubica en el Santuario de la Mare de Déu de la Font, en las tres salas contiguas a la sala pintada.
El nuevo museo ha quedado integrado en el espacio, al utilizar la madera y lonas oscuras como elementos principales. Así, a través de once paneles, se hace un recorrido por las distintas etapas históricas de la localidad, el patrimonio más importante, fiestas, flora y fauna, personajes históricos o lugares de interés para visitar. Todo de una forma muy visual, con numerosas fotografías y con un vídeo ilustrado con los principales hechos históricos que han ocurrido en Castellfort.
Precisamente el vídeo es lo primero que nos encontramos al entrar a la sala. A través de ilustraciones animadas podemos conocer la historia del lugar y las principales etapas históricas. Aquí os dejamos un pequeño extracto del vídeo, en el que se explica la historia de la Heroína de Castellfort:
(Escena de la Heroína de Castellfort del vídeo ilustrado. El vídeo se locutó en castellano y valenciano)
En esta primera sala tenemos paneles de la Lloma Comuna, Galintort y la Carta Pobla. En la segunda sala, encontramos información de Sant Pere, guerras y conflictos, la Heroína de Castellfort y la localidad actual. Y en la última, los principales monumentos, flora y fauna, Mare de Déu de la Font y las Grisallas.
También es destacable el trabajo que se realizó de imagen corporativa y que se aprecia en cada uno de los paneles.
De esta forma, el Museo de la Mare de Déu de la Font se convierte en un reclamo turístico importante de la localidad y en un lugar imprescindible para conocer la historia de Castellfort y toda su oferta turística, cultura y festiva.
Ficha técnica
Cliente: Ayuntamiento de Castellfort
Año de realización: 2020
Trabajos: Diseño, imagen corporativa, redacción de textos, reportaje fotográfico, ilustraciones para el vídeo, realización del vídeo, impresión y montaje.
Documentación histórica: Ajuntament de Castellfort, Mónica Segura (Viu Els Ports) y Vicent Royo (UJI)
-------------
MUSEU DE LA MARE DE DÉU DE LA FONT DE CASTELLFORT
Castellfort ja té un museu que dóna a conèixer la seva història, monuments o llocs d'interès a la localitat. Aquest es situa al Santuari de la Mare de Déu de la Font, a les tres sales contigües a la sala pintada.
El nou museu ha quedat integrat en l'espai, a l'utilitzar la fusta i lones fosques com a elements principals. Així, a través d'onze panells, es fa un recorregut per les diferents etapes històriques de la localitat, el patrimoni més important, festes, flora i fauna, personatges històrics o llocs d'interès per visitar. Tot d'una forma molt visual, amb nombroses fotografies i amb un vídeo il·lustrat amb els principals fets històrics que han ocorregut a Castellfort.
Precisament el vídeo és el primer que ens trobem a l'entrar a la sala. A través d'il·lustracions animades podem conèixer la història de el lloc i les principals etapes històriques. Dalt podeu veure un xicotet extracte del vídeo, on s'explica la història de la Heroïna de Castellfort:
En aquesta primera sala tenim panells de la Lloma Comuna, Galintort i la Carta Pobla. A la segona sala, trobem informació de Sant Pere, guerres i conflictes, l'Heroïna de Castellfort i la localitat actual. I en l'última, els principals monuments, flora i fauna, Mare de Déu de la Font i les grisalles.
També és destacable el treball que es va realitzar d'imatge corporativa i que s'aprecia en cada un dels panells.
D'aquesta manera, el Museu de la Mare de Déu de la Font es converteix en un reclam turístic important de la localitat i en un lloc imprescindible per conèixer la història de Castellfort i tota la seva oferta turística, cultura i festiva.
FITXA TÈCNICA
Client: Ajuntament de Castellfort
Any de realització: 2020
Treballs: Disseny, imatge corporativa, redacció de textos, reportatge fotogràfic, il·lustracions per al vídeo, realització de vídeo, impressió i muntatge.
Documentació històrica: Ajuntament de Castellfort, Mónica Segura (Viu Els Ports) i Vicent Royo (UJI)
Opmerkingen